Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Themabijeenkomst: Samen Gezond Eten

22 januari om 19:30 - 22:00

Oudernetwerk Samenwijs organiseert deze themabijeenkomst voor ouders en betrokkenen van een zoon of dochter met een beperking.

Samen Gezond Eten – Wat kun je doen op het gebied van gezonde voeding?

We hebben twee sprekers en willen graag kennis en ervaring uitwisselen omtrent het begeleiden van je zoon of dochter met een beperking naar een blijvend gezond gewicht.

Hanneke Andringa. Hanneke is moeder van Joep. Joep is 18, heeft downsyndroom, is regelmatig alleen thuis, gaat alleen over straat en doet zelf boodschappen. En hij houdt van eten. Van chips tot sla, van patat tot spruitentaart. Vooral veel. En dat leidt regelmatig tot een kat en muisspel met zijn ouders over eten, en dan met name de hoeveelheden. Hanneke deelt met ons hoe het haar en haar partner toch redelijk lukt zijn voedingsgewoontes positief te beïnvloeden

Jiske van der Meulen. Jiske is diëtist verstandelijk gehandicapten en geeft individueel advies aan mensen met lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen (van laag tot hoog niveau).  Dit gaat verder dan alleen wat te eten. De afstemming met omgeving daarin is minstens zo belangrijk (woning, dagbesteding, familie en thuis). Daarnaast is het gedrag van belang: hoe ga je om met voeding? Wat kan en wil iemand zelf? Rekening houdend met deze aspecten is de begeleiding succesvol. Jiske geeft workshops over gezonde voeding en hoe daar mee om te gaan.

Vragen en aanmelding
Wij vinden het prettig als we een aanmelding ontvangen en de eventuele vragen waar je mee zit, stuur ze van tevoren naar: samenwijsnetwerk@gmail.com.

Informatie
Winnifred Labree:  06 83 16 72 39
Mirjam Kleijweg: 06 13 41 53 29

Locatie
Delft voor Elkaar
Van Bleyswijckstraat 91
Delft

Let op: parkeergelegenheid is heel beperkt. Locatie is dichtbij het station en op een paar minuten loopafstand van halte Krakeelpolderweg (bijv. tramlijn 1).

Gegevens

Datum:
22 januari
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Delft voor Elkaar. vergaderzaal 2e verdieping.
van Bleyswijckstraat 91
Delft, Zuid-Holland 2613 RR Nederland
+ Google Maps