‘Uit eten met Ina’: eten met alleengaanden van alle leeftijden

Op 1 augustus organiseert Ina Groot de maandelijkse Uit eten met Ina. Dit keer gaat het om de speciale zomereditie. Dat betekent: naast lekker eten, samen nog iets leuks doen.

Bron: nieuwsbrief gemeente Delft

De speciale zomereditie van Uit eten met Ina vindt aanstaande dinsdag plaats in de Waalse Kerk. Voorafgaand aan het diner is er een gratis rondleiding langs de tentoonstelling Verboden Porselein, Exclusief voor de keizer in Museum Prinsenhof Delft.

Feestje

Alleen uit eten gaan kan bar ongezellig zijn. Eten met anderen daarentegen een feestje. Daar zijn de deelnemers van Uit eten met Ina het volmondig mee eens. En misschien is het ook wel fijn eens niet voor jezelf te hoeven koken? Elke eerste dinsdag van de maand organiseert Ina een etentje voor zo’n veertig deelnemers, steeds in een ander restaurant in de binnenstad van Delft. Ina heet de mensen welkom en zorgt dat alles in goede banen wordt geleid.

Aleengaanden

Voor wie is Uit eten met Ina bedoeld? “Voor alleengaanden van alle leeftijden”, legt Ina Groot uit. “Dat hoeven dus niet per se alleenstaanden te zijn. Uit eten met Ina is bedoeld voor iedereen die graag met anderen eet en gezelligheid zoekt. En dat kunnen ook getrouwde stellen zijn hoor. Soms houdt de een gewoon niet van uit eten gaan en heeft de ander daar  juist wel behoefte aan. Maar je kunt ook heel goed samen komen. Dan is het wel de bedoeling dat je niet naast elkaar gaat zitten.”

Schuiven

Groot: “Anderen leren kennen, nieuwe contacten opdoen en andere gesprekken voeren, daar gaat het om. En iedereen houdt zich daar ook aan. Je hebt mensen die steeds weer opnieuw meegaan en dan echt bij eters aanschuiven die ze nog niet kennen. En dat gaat heel goed aan tafeltjes van 4 tot 6 personen. Ik ben daar trouwens heel streng in. Ik ga vooraf kijken of het allemaal klopt in het restaurant. Zo niet, dan gaan we schuiven met de tafels.”

Tjokvol

Dat het zo’n succes zou worden, hadden Groot en horecaondernemer Ed Hoogendijk vooraf niet kunnen bedenken. Hoogendijk bedacht het concept, samen met Groot, in 2013 en sindsdien zitten alle avonden tjokvol, vertelt Groot: “Elke maand heb ik wachtlijsten.” Tot nu toe melden zich mensen aan tussen 41 en 89 jaar oud. Deelnemers betalen standaard € 12,50 voor het hoofdgerecht – keus uit vlees, vis of een vegetarisch gerecht, drankjes niet meegerekend, en € 5 voor het toetje.

Verboden Porselein

In de vorige eeuw zijn bij de sloop van gebouwen in het Chinese Jingdezhen porseleinovens teruggevonden, waarna grote aantallen porseleinen voorwerpen werden opgegraven. In Verboden porselein – Exclusief voor de keizer worden deze fijn gedecoreerde objecten na 500 jaar in Museum Prinsenhof Delft getoond – voor het eerst buiten Azië. En aanstaande dinsdag exclusief te zien voor deelnemers van Uit eten met Ina.

Aanmelden

Eet u mee? Er is nog plek voor de speciale zomereditie. Reserveer dan een plekje bij Ina Groot. Stuur een e-mail naar grootemens@ziggo.nl of bel 015 213 68 49.

Kijk voor meer verhalen over Uit eten met Ina op facebook: UitetenmetIna.