CAN I DREAM? Jongeren Buitenhof gaan aan de slag

De CANIDREAM stichting (Can I Dream) is opgericht naar aanleiding van de uitzending van Danny zoekt Problemen in mei 2016. In deze uitzending bezochten ze de wijk Buitenhof in Delft. Voorzitter Glenn Weisz Jr was verbaasd over de verhitte jongeren en verhalen die hij op TV zag. Samen met Penningmeester Dwight Lont en Jongerenwerker Derrick Leeuwin zeiden we tegen elkaar: “hier gaan we ECHT wat mee DOEN”. En de heren hebben woord gehouden, na een jaar voorbereiding gaan zij nu op 7 september starten!

Derrick Leeuwin: “Als oud-buurtbewoners kennen wij de jongeren, begrijpen we hun leefsituatie en spreken we hun taal”. Ons doel is om kwetsbare jongeren tussen 12 -18 te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling door op maat gemaakte programma’s te verzorgen. Denk hierbij aan workshops en activiteiten. CANIDREAM ontwikkelt en ontvouwt een meerjarig preventieprogramma, om jongeren tussen 12 – 18 jaar oud bij te staan in hun persoonlijke ontwikkeling om te voorkomen dat ze afglijden in de criminaliteit of religieus fundamentalisme.

CANIDREAM streeft er naar dat er zowel praktijkschool leerlingen als ook vmbo en mhv-leerlingen meedoen aan het CANIDREAM programma. Zo willen zij ook de verbinding tussen de scholen en de jongeren van verschillende niveaus vergroten.

Op 7 september start in Delft op het Grotius college; praktijkschool een clinic om de leerlingen kennis te laten maken met CANIDREAM. Op deze dag organiseren we tussen 16.00u – 18.00u diverse workshops zodat ze kunnen proeven van een aantal workshops; Wie ben jij dan?, Doelen zijn dromen & Sportwerken.

We verwachten dat er tijdens de clinic tussen de 20 a 30 jongeren aanwezig zullen zijn op de Praktijkschool in de leeftijdscategorie van 12 – 15 jaar. Uiteindelijk kunnen 16 geselecteerde jongeren mee doen aan het programma.

Wij vinden het belangrijk dat jongeren beseffen dat hun achtergrond in de wijk niet hun toekomt bepaalt. Dat ze beseffen dat ook zij een positieve bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Wij willen ze bewust maken van de toekomstperspectieven die ook voor hen in het verschiet liggen.

Het belangrijkste is dat de jongeren weten dat zij er niet alleen voor staan. Goed voorbeeld doet volgen, de stichting CANIDREAM heeft in totaal 6 samenwerkingspartners: Delft voor Elkaar, Sranti Delft, Rotary, Canitiem BV., Stichting Mamazorg en het Grotius college.

De kinderen die deel uit zullen maken van het programma zitten op de Praktijkschool van het Grotius College. Zij worden in overleg met de schoolmentoren geselecteerd. Het programma duurt drie maanden. Op 19 sept start de eerste groep kandidaten.

Mocht u als school mee willen werken aan de volgende editie neem dan contact op met:

Stichting CANIDREAM | Ludmilla Skinner (Directeur) | 06-200 64 715 | Canidream01@gmail.com

bron: Delftse Post – 4 september 2017